Fietsen Is Een Vervoersoptie Die Redelijk Veilig Blijkt Te Zijn

Veel mensen gaan ervan uit dat fietsen gevaarlijk is, vooral in grote steden met een groot aantal auto’s en motoren. Statistisch gezien is dit echter niet waar. In de statistieken die zijn geregistreerd bij de bevolking van de Verenigde Staten van Amerika, sterven de meeste mensen aan hartaanvallen, waar de kans 467 is: 1. Ondertussen is de kans om op een fietszadel te overlijden slechts 340.845: 1. Het is dus niet nodig om maken zich zorgen over de gevaren van fietsen, want fietsen kan het risico op hartaandoeningen verkleinen. Daarom is het erg belangrijk om goed voor je fietsaccu te zorgen, zodat het fietsen comfortabeler wordt.

This image has an empty alt attribute; its file name is 2fiets-accu.jpg

Omdat fietsen de bilspieren, quadriceps en spieren activeert, krijg je door vaker te fietsen natuurlijk de spieren in de wervelkolom tot aan je enkels. Ook zullen de algehele spieren in uw lichaam beter in staat zijn om het lichaam in evenwicht te houden. Dit kan de houding en de lichaamskracht verbeteren. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat fietsen de stemming kan verbeteren, stress kan verlichten en endorfine in de hersenen kan afgeven. Dit wordt heel duidelijk door te proberen de gezichtsuitdrukkingen van fietsers, automobilisten en motorrijders te vergelijken. Er is natuurlijk een groot verschil in hun uitdrukkingen. Er is een onderzoek dat aangeeft dat fietsers calorieën blijven verbranden, ook als ze niet fietsen. Dit onderzoek is niet eens uitgevoerd bij atleten, maar bij arbeiders die de fiets als hun favoriete vervoermiddel gebruiken.

Dit komt doordat onze spieren effectiever werken als ze gewend zijn aan fietsen. Een kleine beweging zal meer calorieën verbranden dan degenen die niet fietsen. Ook fietsers die gewend zijn om overal heen te gaan, spenderen energie aan het trappen, ze zullen meer gewend zijn aan verschillende activiteiten, zonder de hinder van ‘niets doen’. Dit zal natuurlijk calorieën verbranden, ook al zitten we niet in het zadel. Van fietsen wordt aangenomen dat het de bescherming van het lichaam tegen verschillende ziekten zoals diabetes verhoogt, omdat het u helpt om af te vallen en hoge bloeddruk te voorkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *